Vastuullisuus


Vastuullisuus osana seuran toimintaa

Seuramme toteuttaa Voimisteluliiton vastuullisuusaskeleita, vastuullisen toimintakulttuurin kehittämiseksi. Voimisteluliitolla on paljon laadukasta tukimateriaalia, jota hyödynnämme vastuullisuustyössämme. Seuramme haliituksen jäseniä on osallistunut ja tulee osallistumaan tulevina vuosina liiton vastuullisuustyöpajoihin ja -tilaisuuksiin.


Mukana vastuullisuustyössä seuran toimintaa ohjaa kaksivuotinen teema ILO. Kahden vuoden ajan keskitymme säännöllisesti vastuullisuusakeliin ja sen jälkeen vastuullisuustyö kulkee toiminnassa mukana sovitun prosessin mukaisesti.


Hyvä hallinto

Vastuullisuustyötä johtaa seuran hallitus. Vastuullisuusaskelien toteutumista seurataan ja läpikäydyt asiat ja päätökset kirjataan pöytäkirjaan.


Vastuullisuusasioita käydään säännöllisesti läpi valmentajien, ohjaajien ja hallituksen kokouksissa, että kaikki ovat tietoisia vastuullisuustyöstä ja vastuullisuus näkyy pysyvänä osana seuran arkea.​


Hyvään hallintoon kuuluu taloudellisten tietojen oikea ja oikea-aikainen raportointi viranomaisille ja muille sidosryhmille. Huolehtia tilinpäätöksen oikeellisuudesta.


Turvallisempi toimintaympäristö


Käpylän Voimistelijoissa on nollatoleranssi kiusaamiselle ja epäasialliselle käytökselle. 

Mikäli koet tai näet seurassamme epäasiallista käytöstä, ilmoitathan siitä heti eteenpäin. Otamme jokaisen tapauksen vakavasti ja tilanteeseen puutututaan. 

Näin toimit, mikäli koet seurassamme epäasiallista käytöstä:

Seuran jäsen: 

Mikäli olet kokenut epäasiallista käytöstä seuran jäseneltä (voimistelija, valmentaja, joukkueenjohtaja ym.), ole yhteydessä Käpylän Voimistelijoiden hallitukseen. Hallituksen tavoitat parhaiten sähköpostitse kapylan.voimistelijat@gmail.com tai voit jättää nimettömän palautteen yhteydenoottolomakkeen kautta, kohdasta yhteystiedot. 

Hallituksen jäsen:

Mikäli olet kokenut epäasiallista käytöstä seuran hallituksen jäseneltä, ole yhteydessä sekä seuran hallitukseen, mutta myös halutessasi Suomen Voimisteluliittoon.  


Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Kunnioitamme yksilön oikeuksia. Kiusaaminen, syrjiminen, haukkuminen, nimittely, fyysinen ja henkinen väkivalta, alistaminen, vähättely, seksuaalinen ja sukupuolinen ahdistelu sekä syrjintä ja rasismi eivät kuulu liikunntaan ja urheiluun - ei edes huumoriksi puettuna. Keskeisistä käyttäytymis- ja toimintatavoista sovitaan myös joukkue- ja seuratasolla. (Reilu peli-urheiluyhteisön eettiset periaatteet)


Laatu

Toteutamme Voimisteluliiton Laadukas Lasten Voimistelu - ohjelmaa, lue lisää: 
Laadukas lasten voimistelu 2023 (office.com)
Kaikki ohjaajamme ja valmentajamme ovat koulutettuja ja jokaista kannustetaan kouluttautumaan. Seuramme tilaa myös säännöllisesti ensiapukursseja ohjaajille sekä kouluttaa sisäisesti. Uusia ohjaajia rekrytoidaan omista valmennusryhmistä ja koulutetaan sisäisesti sekä liiton koulutusten avulla. Tutortoiminta tukee uusien ohjaajien ensimmäisiä vuosia.  


Ympäristö ja ilmasto


Tavoitteenamme ovat ympäristövastuulliset tapahtumat. Suosimme paperittomia toimintamuotoja, tapahtumien ohjelmat ovat katsottavissa QR-koodin avulla mobiililaitteilla. Kokousten asialistat ja pöytäkirjat ovat sähköisessä muodossa.

Arjessa suosittelemme kulkemaan jalan tai pyöräillen harjoituksiin sekä suosimaan kimppakyytejä. Kauempana pidettäviin kilpailuihin mennään mahdollisuuksien mukaan julkisilla ajoneuvoilla ja kimppakyydeillä.

Kierrätämme varusteita ja esiintymispukuja. Olemme ottaneet alle 10-vuotiaille käyttöön vuokrapuku mahdollisuuden, jolloin kustannus pysyy pienenä ja esiintymispuvut saadaan kierrätettyä joukkueelta toiselle. 


Et ole yksin -palvelu

Et ole yksin on Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishanke, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Autamme epäasiallisen käytöksen, häirinnän, väkivallan tai kiusaamisen kohteeksi joutunutta ja hänen läheisiään. 


Tästä linkistä, pääset palvelun sivuille ja ilmaiseen puhelinpalveluun tai chattiin.