Tuntikuvaukset

ILTATUNNIT

Asahi on helppoa ja kaikille sopivaa terveysliikuntaa, jossa pehmeät liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa koko kehoa käyttäen. Asahi vahvistaa ja rentouttaa lihaksistoa, virkistää mieltä sekä lievittää ja ennaltaehkäisee selän ja niska-hartiaseudun vaivoja. Tule löytämään kehollesi oikea linjaus sekä rentoutumaan ja rauhoittumaan!

Bailatino on hauska ja mukaansa tempaava latinotyylinen tunti, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tunnin aikana liikutaan lattaritunnelmissa ilman vaikeita kuvioita. Mukana pysyy helposti ja liikkeet soveltuvat kaiken ikäisille ja -tasoisille jumppaajille. Tavoitteena on saada hiki pintaan musiikin tahdissa ja samalla keskivartalon lihakset kehittyvät. Tunnin lopussa on kevyet palauttelut alaraajoille. Tule kokeilemaan ja ihastu! Mukaan tarvitset vain sisäkengät, juomapullon ja hikipyyhkeen. 

Bodyfit-tunti on tehokas ja hien pintaan tuova treeni. Tunnilla lämmitellään helpoilla askelluksilla. Lihaskuntoa kehitetään kokonaisvaltaisilla, koko kehoa monipuolisesti haastavilla liikkeillä ja venyttelyllekin jätetään aikaa. Tunti sopii sekä miehille että naisille, niin aloittelijoille kuin aktiivisemminkin liikkuville. Liikkeistä annetaan aina eritasoisia vaihtoehtoja, joten voit helposti tehdä tunnista itsellesi sopivan. Otathan mukaan oman alustan. 

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jossa vahvistetaan koko kehoa hengitykseen keskittyen. Keskeisessä osassa on keskivartalon syvien lihasten oikeaoppinen aktivoiminen ja tämän kautta ryhdin, tasapainon ja voimantuoton parantaminen. Säännöllinen pilatesharjoittelu lisää myös liikkuvuutta ja tasapainottaa kehon lihaksistoa vahvistamalla heikkoja ja pidentämällä kireitä lihaksia. Tunneille mukaan tarvitset mukavat, joustavat vaatteet ja jumppamaton. Kenkiä et tarvitse.

  • Lempeä Pilates -tunnilla harjoitellaan pilateksen perusteita rauhallisessa tahdissa kehoa kuunnellen ja keskitytään erityisesti oikeaan hengitystekniikkaan, syvien lihasten tunnistamiseen ja niiden vahvistamiseen.
  • Power Pilates -tunnilla keskitytään vahvistamaan keskivartalon syviä lihaksia ja tuomaan voimaa ja kestävyyttä koko kehoon. Tunnilla haastetaan kehoa turvallisesti myös selkärangan kierroilla ja taivutuksilla.

PÄIVÄTUNTI, erityisesti senioreille

Kunnon jumppa -tunti on kolmiosainen: lämmittely, lihaskunto ja venyttely. Jokainen osio kestää noin puoli tuntia. Lämmittely on reipasta tanssillista askellusta musiikista nauttien - jokainen voi liikkua oman kuntonsa mukaan. Lihaskunto-osuudessa käydään läpi isot lihasryhmät, ja lopuksi rentoudutaan ja venytellään. Liikunnan lisäksi tunnilla nautitaan sosiaalisesta kanssakäymisestä iloisessa seurassa.

Kuntotanssi on hauska ja hien pintaan tuova tanssillinen tunti, jolla liikutaan esimerkiksi salsan, humpan ja rockin rytmeihin. Jokainen voi tehdä yksinkertaiset ja selkeät liikkeet oman kunto- ja taitotasonsa mukaisesti, omalla tyylillä ja teholla. Tanssimisessa ei ole yhtä oikeaa tapaa, etkä tarvitse aiempaa tanssillista taustaa. Tanssiminen on hyväksi koko keholle, se virkistää sekä kehoa että mieltä ja aivotkin saavat sopivasti harjoitusta!