Tuntikuvaukset

ILTATUNNIT

Bailatino on hauska ja mukaansa tempaava latinotyylinen tunti, joka ei jätä ketään kylmäksi. Tunnin aikana liikutaan lattaritunnelmissa ilman vaikeita kuvioita. Mukana pysyy helposti ja liikkeet soveltuvat kaiken ikäisille ja -tasoisille jumppaajille. Tavoitteena on saada hiki pintaan musiikin tahdissa ja samalla keskivartalon lihakset kehittyvät. Tunnin lopussa on kevyet palauttelut alaraajoille. Tule kokeilemaan ja ihastu! Mukaan tarvitset vain sisäkengät, juomapullon ja hikipyyhkeen. 

Bodyfit-tunti on tehokas ja hien pintaan tuova treeni. Tunnilla lämmitellään helpoilla askelluksilla. Lihaskuntoa kehitetään kokonaisvaltaisilla, koko kehoa monipuolisesti haastavilla liikkeillä ja venyttelyllekin jätetään aikaa. Tunti sopii sekä miehille että naisille, niin aloittelijoille kuin aktiivisemminkin liikkuville. Liikkeistä annetaan aina eritasoisia vaihtoehtoja, joten voit helposti tehdä tunnista itsellesi sopivan. Otathan mukaan oman alustan.

Kehonhuolto-tunnilla palautetaan kehoa tasapainoon ja avataan lihasjumeja erilaisten liikeharjoitteiden ja venyttelytekniikoiden avulla Samalla kun liikkuvuus paranee, keho vahvistuu ja mieli rentoutuu. Liikkeitä tehdään sekä seisten että lattiatasossa. Pukeudu mukaviin ja joustaviin vaatteisiin, ja ota oma alusta mukaan.

Niska-selkäjumpassa keskitytään niska-hartiaseudun ja keskivartalon vahvistamiseen ja huoltamiseen. Tunti sisältää lämmittelyn ja vahvistavien harjoitteiden lisäksi liikkuvuusharjottelua. Ohjelma ei sisällä hyppyjä ja sopii kaikentasoisille - liikkeet tehdään laatuun keskittyen oman tason mukaan. Tarvitset mukavat vaatteet, jotka sopivat kevyeen hikoiluun sekä mahdollisesti lämpimämpää vaatetta venyttelyä varten. Tuothan oman maton.

Pilates on kehonhallintamenetelmä, jossa vahvistetaan koko kehoa hengitykseen keskittyen. Keskeisessä osassa on keskivartalon syvien lihasten oikeaoppinen aktivoiminen ja tämän kautta ryhdin, tasapainon ja voimantuoton parantaminen. Säännöllinen pilatesharjoittelu lisää myös liikkuvuutta ja tasapainottaa kehon lihaksistoa vahvistamalla heikkoja ja pidentämällä kireitä lihaksia. Tunneille mukaan tarvitset mukavat, joustavat vaatteet ja jumppamaton. Kenkiä et tarvitse.


PÄIVÄTUNNIT, erityisesti senioreille

Kunnon jumppa -tunti on kolmiosainen: lämmittely, lihaskunto ja venyttely. Jokainen osio kestää noin puoli tuntia. Lämmittely on reipasta tanssillista askellusta musiikista nauttien - jokainen voi liikkua oman kuntonsa mukaan. Lihaskunto-osuudessa käydään läpi isot lihasryhmät, ja lopuksi rentoudutaan ja venytellään. Liikunnan lisäksi tunnilla nautitaan sosiaalisesta kanssakäymisestä iloisessa seurassa.

Kehonhuolto-tunti on hyvän olon tunti, jolla parannetaan kehonhallintaa ja lisätään vetreyttä. Tunnilla koko keho saa nauttia dynaamisesta liikkeestä, joka kehittää nivelten liikelaajuutta ja vähentää lihaskireyksiä. Kehonhuollossa tehdään myös kevyitä lihaskuntoliikkeitä. Tunti sopii kaikille, ja ohjaaja antaa tarvittaessa eri vaihtoehtoja liikkeistä. Ota mukaan oma jumppa-alusta, jos sinulta sellainen löytyy (alustoja rajallisesti salissa). Tunti järjestetään maksuttomana kuuden kerran kurssina 19.1., 26.1., 2.2., 9.2., 23.2. ja 2.3.