Tuntikuvaukset

Perheliikunta 2-5-vuotiaat tarjoaa aikuisille ja lapsille yhteisiä liikunnallisia elämyksiä. Tunti sopii hyvin sisaruksille, kaveruksille ja lapsille, jotka eivät vielä halua olla jumppasalissa ilman tuttua aikuista. Tunnit on suunniteltu lapsilähtöisesti, mutta myös aikuiset liikkuvat tunnilla aktiivisesti ohjaten samalla lastaan. Tunneilla harjoitellaan liikkumisen perustaitoja sekä leikitään ja käytetään monipuolisesti välineitä. Jokaisella kerralla on teema, jonka ympärille leikit ja harjoitukset rakentuvat.

Sylivauvan saa ottaa perheliikuntaan mukaan ilmaiseksi. Vauvan tulee olla esim. kantorepussa tai toisen aikuisen sylissä, jotta aikuinen pystyy ohjaamaan tunnille osallistuvaa lasta.

Voimisteluseikkailu on tarkoitettu 2013-2015-syntyneille tytöille ja pojille. Tunnilla tutustutaan leikinomaisesti voimistelun maailmaan. Motorisia perustaitoja harjoitellaan monipuolisesti. Tunteja rikastuttavat leikit, pelit ja erilaiset välineet. Tärkeä osa Voimisteluseikkailua on tietenkin myös ryhmässä toimimisen harjoittelu. Voimisteluseikkailusta on hyvä aloittaa lapsen eka ikioma harrastus.

Starttivoimistelu on 2014-2015 syntyneille tytöille tarkoitettu ryhmä. Tunnilla harjoitellaan leikin ja musiikin avulla oman kehon tuntemista, joukkuevoimistelun perusliikkeitä ja rytmitajua. Ohessa opitaan ryhmässä olemisen perustaitoja kuten oman vuoron odottamista, kuuntelemista ja muiden huomioon ottamista. Tunneilla käytetään erilaisia välineitä kuten palloja, hernepusseja, tunneleita, köysiä ja renkaita. Ryhmä antaa hyvät valmiudet jatkaa voimistelun kilpa- ja harrasteryhmiin.

Lasten tanssillinen voimistelu on 2012-2013 syntyneille tytöille tarkoitettu ryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa tanssillisen voimistelun perusliikkeitä ikäryhmälle soveltuvan musiikkiliikunnan ja luovan toiminnan avulla. Tunnin sisältävät mm. vartalo- ja jalkatekniikkaa, akrobatiaa ja voimistelusarjojen opettelua. Tunneilla jokainen lapsi saa onnistumisen kokemuksia, kokee ryhmässä toimimisen riemua ja rohkaistuu esiintymään.  Kauden aikana valmistellaan esitysohjelma, jossa opittuja taitoja pääsee näyttämään Voimisteluliiton Stara-tapahtumissa sekä seuran näytöksissä.