Tuntikuvaukset

Perheliikunta

Perheliikunta tarjoaa aikuisille ja lapsille yhteisiä liikunnallisia elämyksiä. Tunti sopii hyvin sisaruksille, kaveruksille ja lapsille, jotka eivät vielä halua olla jumppasalissa ilman tuttua aikuista. Tunnit on suunniteltu lapsilähtöisesti, mutta myös aikuiset liikkuvat tunnilla aktiivisesti ohjaten samalla lastaan. Tunneilla harjoitellaan liikkumisen perustaitoja sekä leikitään ja käytetään monipuolisesti välineitä. Jokaisella kerralla on teema, jonka ympärille leikit ja harjoitukset rakentuvat.

Voimisteluseikkailu

Tunnilla tutustutaan leikinomaisesti voimistelun maailmaan. Motorisia perustaitoja harjoitellaan monipuolisesti. Tunteja rikastuttavat leikit, pelit ja erilaiset välineet. Tärkeä osa Voimisteluseikkailua on tietenkin myös ryhmässä toimimisen harjoittelu. Voimisteluseikkailusta on hyvä aloittaa lapsen eka ikioma harrastus.

Lasten joukkuevoimistelu

Ryhmä on suunnattu voimistelupolullaan aloitteleville voimistelijoille! Tunneilla harjoitellaan joukkuevoimistelun perusteita kuten vartaloliikkeitä, tasapainoja, hyppyjä ja akrobatialiikkeitä, perusliikuntataitoja kuitenkaan unohtamatta. Fyysisiä ominaisuuksia voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä ja nopeutta harjoitetaan iän mukaisesti ja tavoitteena on tukea lajitaitojen turvallista harjoittelua.  Harjoittelussa painotetaan leikkien ja pelien kautta oppimista ja luodaan samalla hyvää ryhmähenkeä joukkuekavereiden kesken. Harjoituksissa voimistellaan musiikin tahdissa tehtäviä sarjoja ja harjoitellaan esiintymisohjelmaa seuran näytöksiä ja/tai Voimisteluliiton Stara-tapahtumia varten. Jokainen voimistelija pääsee harjoittelemaan ja rohkaistumaan esiintyjänä!

Lasten tanssillinen voimistelu

Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä ikäryhmälle soveltuvan musiikkiliikunnan ja luovan toiminnan avulla. Tunnin sisältävät mm. vartalo- ja jalkatekniikkaa, akrobatiaa ja voimistelusarjojen opettelua. Tunneilla jokainen lapsi saa onnistumisen kokemuksia, kokee ryhmässä toimimisen riemua ja rohkaistuu esiintymään.  Kauden aikana ryhmissä valmistellaan myös esitysohjelmat, jossa opittuja taitoja pääsee näyttämään seuran näytöksissä sekä ryhmien halutessa myös Voimisteluliiton Stara- tapahtumissa.