Tuntikuvaukset

Lasten jooga on lempeää, helppoa ja kivaa! Lasten joogatunnilla opetellaan kehon kuuntelua ja rauhoittumista. Liikkeet mukailevat jooga-asentoja eli asanoita mutta niitä harjoitellaan leikillisesti kokeillen ja tunnustellen. Tunnin tärkein teema on omalle matolle rauhoittuminen. Lapsille räätälöidyt tunnit sisältävät kevyitä asento- ja hengitysharjoituksia, joita tutkitaan leikin, tarinoiden ja musiikin avulla. Säännöllinen joogaharjoittelu tukee lapsen stressin säätelykyvyn vahvistumista, lisää kehontuntemusta ja auttaa lasta rentoutumaan. Tarjolla on kaksi eri ikäisille lapsille räätälöityä ryhmää. Vanhempien lasten kanssa leikin sijaan keskitytään kehotietoisuuden vahvistamiseen, kehon kuunteluun ja rentoutumiseen. Tunnit pidetään maanantaisin seuraavasti: 4.-6.-luokkalaiset klo 17-18 ja 1.-3.-luokkalaiset klo 18.05-18.55. Tunneille varustaudutaan joustavilla vaatteilla ja paljain varpain. Oma joogamatto on suositeltava. 

Ohjaajana toimii yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM), sosionomi (AMK +d) ja joogaopettaja (RYT200) Johanna Linner Matikka (s.1979), joka on opiskellut lasten joogan ohjausta YogaBeez Children’s Yoga - koulutusohjelmassa. Johanna on myös TRE® - ohjaaja, Positive Psychology Practitioner ja Mentalisaatioperustaisen vanhempainryhmän ohjaaja. Lisää Johannasta kts. www.johannalinner.fi
Perheliikunta 2-5-vuotiaat tarjoaa aikuisille ja lapsille yhteisiä liikunnallisia elämyksiä. Tunti sopii hyvin sisaruksille, kaveruksille ja lapsille, jotka eivät vielä halua olla jumppasalissa ilman tuttua aikuista. Tunnit on suunniteltu lapsilähtöisesti, mutta myös aikuiset liikkuvat tunnilla aktiivisesti ohjaten samalla lastaan. Tunneilla harjoitellaan liikkumisen perustaitoja sekä leikitään ja käytetään monipuolisesti välineitä. Jokaisella kerralla on teema, jonka ympärille leikit ja harjoitukset rakentuvat.

Sylivauvan saa ottaa perheliikuntaan mukaan ilmaiseksi. Vauvan tulee olla esim. kantorepussa tai toisen aikuisen sylissä, jotta aikuinen pystyy ohjaamaan tunnille osallistuvaa lasta.
Voimisteluseikkailu on tarkoitettu 2013-2015-syntyneille tytöille ja pojille. Tunnilla tutustutaan leikinomaisesti voimistelun maailmaan. Motorisia perustaitoja harjoitellaan monipuolisesti. Tunteja rikastuttavat leikit, pelit ja erilaiset välineet. Tärkeä osa Voimisteluseikkailua on tietenkin myös ryhmässä toimimisen harjoittelu. Voimisteluseikkailusta on hyvä aloittaa lapsen eka ikioma harrastus.
Starttivoimistelu on 2012-2013 syntyneille tytöille tarkoitettu ryhmä. Tunnilla harjoitellaan leikin ja musiikin avulla oman kehon tuntemista, joukkuevoimistelun perusliikkeitä ja rytmitajua. Ohessa opitaan ryhmässä olemisen perustaitoja kuten oman vuoron odottamista, kuuntelemista ja muiden huomioon ottamista. Tunneilla käytetään erilaisia välineitä kuten palloja, hernepusseja, tunneleita, köysiä ja renkaita. Ryhmä antaa hyvät valmiudet jatkaa voimistelun kilpa- ja harrasteryhmiin.