Tuntikuvaukset

Perheliikunta

Perheliikunta tarjoaa aikuisille ja lapsille yhteisiä liikunnallisia elämyksiä. Tunti sopii hyvin sisaruksille, kaveruksille ja lapsille, jotka eivät vielä halua olla jumppasalissa ilman tuttua aikuista. Tunnit on suunniteltu lapsilähtöisesti, mutta myös aikuiset liikkuvat tunnilla aktiivisesti ohjaten samalla lastaan. Tunneilla harjoitellaan liikkumisen perustaitoja sekä leikitään ja käytetään monipuolisesti välineitä. Jokaisella kerralla on teema, jonka ympärille leikit ja harjoitukset rakentuvat.

Voimisteluseikkailu

Tunnilla tutustutaan leikinomaisesti voimistelun maailmaan. Motorisia perustaitoja harjoitellaan monipuolisesti. Tunteja rikastuttavat leikit, pelit ja erilaiset välineet. Tärkeä osa Voimisteluseikkailua on tietenkin myös ryhmässä toimimisen harjoittelu. Voimisteluseikkailusta on hyvä aloittaa lapsen eka ikioma harrastus.

Starttivoimistelu

Tunnilla harjoitellaan leikin ja musiikin avulla oman kehon tuntemista, joukkuevoimistelun perusliikkeitä ja rytmitajua. Ohessa opitaan ryhmässä olemisen perustaitoja kuten oman vuoron odottamista, kuuntelemista ja muiden huomioon ottamista. Tunneilla käytetään erilaisia välineitä kuten palloja, hernepusseja, tunneleita, köysiä ja renkaita. Ryhmä antaa hyvät valmiudet jatkaa voimistelun kilpa- ja harrasteryhmiin.

Lasten tanssillinen voimistelu

Tunneilla harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä ikäryhmälle soveltuvan musiikkiliikunnan ja luovan toiminnan avulla. Tunnin sisältävät mm. vartalo- ja jalkatekniikkaa, akrobatiaa ja voimistelusarjojen opettelua. Tunneilla jokainen lapsi saa onnistumisen kokemuksia, kokee ryhmässä toimimisen riemua ja rohkaistuu esiintymään.  Kauden aikana ryhmissä valmistellaan myös esitysohjelmat, jossa opittuja taitoja pääsee näyttämään seuran näytöksissä sekä ryhmien halutessa myös Voimisteluliiton Stara- tapahtumissa.

Tanssillisen voimistelun ryhmiä seurassa on tarjolla kaksi: syksyllä 2021 aloittava, kerran viikossa harjoitteleva ryhmä 6-7-vuotiaille sekä kahdesti viikossa harjoitteleva syksyllä 2020 perustettu ryhmä Gisellat 8-9-vuotiaille. Ryhmiin ei vaadita aiempaa voimistelu- tai tanssitaustaa.