Esiintyvät ryhmät / tanssillinen voimistelu

Lasten tanssillisen voimistelu on vuosina 2012-2013 syntyneille tytöille tarkoitettu ryhmä, joka harjoittelee kaksi kertaa viikossa tanssillisen voimistelun perusliikkeitä ikäryhmälle soveltuvan musiikkiliikunnan ja luovan toiminnan avulla. Tunnin sisältävät mm. vartalo- ja jalkatekniikkaa, akrobatiaa ja voimistelusarjojen opettelua. Tunneilla jokainen lapsi saa onnistumisen kokemuksia, kokee ryhmässä toimimisen riemua ja rohkaistuu esiintymään. Kauden aikana valmistellaan esitysohjelma, jossa opittuja taitoja pääsee näyttämään Voimisteluliiton Stara-tapahtumissa sekä seuran näytöksissä.

Ryhmä harjoittelee seuraavasti:

-tiistaisin klo 17-18 Käpylän peruskoululla (Untamontie 2)

-torstaisin klo 17-18.30 Stadin ammattiopistolla (Kullervonkatu 11)

---

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Lajin tärkeä ominaisuus on keskustalähtöisyys ja liikkeen virtaavuus. Lajinomaista harjoittelua on perusvoimistelun lisäksi oikeanlainen keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutuminen toisiinsa. Lisäksi harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus, joten lisäksi harrastajat kehittävät esiintymistä erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

Lue tarkemmin lajista Voimisteluliiton sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan

Seurassa toimii myös kaksi aikuisten tanssillisen voimistelun ryhmää, Taiga ja Agamat