Esiintyvät ryhmät / tanssillinen voimistelu

Lasten tanssillisessa voimistelussa harjoitellaan tanssillisen voimistelun perusliikkeitä ikäryhmälle soveltuvan musiikkiliikunnan ja luovan toiminnan avulla. Tunnit sisältävät mm. vartalo- ja jalkatekniikkaa, akrobatiaa ja voimistelusarjojen opettelua. Tunneilla jokainen lapsi saa onnistumisen kokemuksia, kokee ryhmässä toimimisen riemua ja rohkaistuu esiintymään. Kauden aikana ryhmissä valmistellaan esitysohjelmat, joissa opittuja taitoja pääsee näyttämään seuran näytöksissä sekä ryhmien halutessa Voimisteluliiton Stara-tapahtumissa.

Seurassamme toimivat lasten tanssillisen voimistelun ryhmät:

Tanssillinen voimistelu on tanssin ja voimistelun yhdistävä, suomalaiseen naisvoimisteluun pohjautuva laji. Tanssillisen voimistelun moni-ilmeisyys tarjoaa sekä harrastajille että ohjaajille runsaasti vaihtoehtoja ja haasteita. Lajia on mahdollisuus harrastaa kevyesti tai tavoitteellisemmin, ja harrastamisen lisäksi tarjolla on erilaisia mahdollisuuksia esiintymiseen ja kilpailemiseen.

Lajin tärkeä ominaisuus on keskustalähtöisyys ja liikkeen virtaavuus. Lajinomaista harjoittelua on perusvoimistelun lisäksi oikeanlainen keskustaliikuntatekniikkaa ja liikkeiden ja hengityksen sitoutuminen toisiinsa. Lisäksi harjoitetaan jalkatekniikkaa ja hyppyjä sekä erilaisia fyysisiä ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta ja voimaa. Tanssillisen voimistelun ohjelmissa korostuu esiintyjien ilmaisullisuus, joten lisäksi harrastajat kehittävät esiintymistä erilaisin ilmaisu- ja luovan liikunnan harjoittein.

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.


Lue tarkemmin lajista Voimisteluliiton sivuilta. 

Ilmoittaudu mukaan


Seurassa toimii myös kaksi aikuisten tanssillisen voimistelun ryhmää, Taiga ja Agamat